Tuesday, November 25, 2008

Chocolate Tart

250gm       Chocolate(cairkan)
100ml        Susu segar

Sugar dough
100gm        butter
200gm        gula ising
200gm        tepung
2biji              telor

Mulakan membuat sugar dough terlebih dulu. Campurkan semua bahan tadi, gaulkan hingga sebati. Setelah siap, simpankan di dalam peti sejuk untuk lebih kurang 1 jam.
Setelah itu sugar dough tadi leperkan dan masukkan ke dalam loyang yang bulat atau apa-apa bentuk yang anda sukai.
Chocolate yang dah cair tadi di campurkan dengan susu yang telah dipanaskan sedikit terlebih dulu. Kacaukan sehingga betul-betul bercampur.
Tuangkan ke dalam loyang yang dah di letakkan sugar dough. Masukan kedalam peti sejuk untuk beberapa ketika. Ia akan mengeras dan beku. Setelah ini terjadi , ia dah sedia untuk di hidang.

1 comment:

run kicap run said...

abang ,
resipi donut topping garam ade x ?